Planeti vladari znakova

Znakovi u horoskopu su kao neka pozadinska priča i mogu nam mnogo toga, reći o nekom području našeg života ili našem karakteru i načinu ponašanja. Što više znamo o nekom znaku to više nam se otkrivaju ključevi kojima dekodiramo horoskop koji čitamo. Znakovi, kao što znamo, utječu na to i kako se ponaša neki planet, dok planet govori koji dio naše osobnosti se ponaša pod utjecajem znaka. Primjerice Mars u Ribama, govori da su naše ambicije i ciljevi u najmanju ruku nejasni, ili međusobno suprotstavljeni  (poput Riba, jedna na jednu stranu, druga riba na suprotnu stranu).

Iako su planeti u svom ponašanju pod utjecajem znakova, oni su i vladari znakova u kojima su glavni. Okruženje znaka kojim vladaju im odgovara i oni vibriraju na sličnim frekvencijama sa tim znakom, pružajući nam tako prilike, talente i otvoreni prostor za slobodno djelovanje (ako ostatak horoskopa to podržava).

Postoji isto tako mnogo mogućnosti zašto takve prilike ne budu neiskorištene, ali ovdje se radi o principu vladanja planeta nad nekim znakom, pa ćemo za sad te mogućnosti ostaviti na kratko po strani.
Imamo 10 planeta i 12 znakova. Samo Sunce i Mjesec vladaju svaki po jednim znakom, planeti od Merkura do Saturna svaki po dva znaka, a vanjski  planeti Uran, Neptun i Pluton su suvladari.

Krenimo redom po znakovima:
♈Ovan - vladar je Mars 
♉Bik - vladar je Venera ;
♊Blizanci - vladar je Merkur  ;
♋Rak - vladar je Mjesec  ;
♌Lav - vladar je Sunce ;
♍Djevica - vladar je Merkur   ;
♎Vaga - vladar je Venera  ;
♏Škorpion - vladar je Mars , suvladar Pluton 
♐Strijelac - vladar je Jupiter  
♑Jarac - vladar je Saturn 
♒Vodenjak  - vladar je Saturn ♄,  suvladar Uran 
♓Ribe - vladar Jupiter  , suvladar Neptun 






Možda na prvi pogled izgleda malo zbrkano, ali vjerujte mi, sve je u savršenom redu. U tome će vam pomoći i ova slika



Na ovoj slici Sunce i Mjesec stavljeni su u sredinu u donjem djelu slike. Planeti su poredani prema udaljenosti od Sunca. Dakle Merkur,  Venera, Mars, Jupiter i Saturn. Budući da svaki od njih vlada dvama znakovima vrlo je jednostavno očitati i zapamtiti. Merkur najbliži  Suncu vlada Blizancima i Djevicom, Venera Bikom i Vagom itd. Na kraju vidimo zašto Saturn vlada susjednim znakovima. Što se vise udaljujemo od Sunca, znakovi su bliži.

Ako smo zapamtili parove nasuportnih znakova vidi post Prirodni horoskop I , onda možemo vidjeti i u kojim znakovima su planeti u izgonu, gdje se ne osjećaju dobro i iskazuju prvo svoje slabosti.


Danas smo osim planeta upoznali i simbole za pojedini znak i planet , pa će u idućim postovima biti riječi i o tome , a ,dotle uživajte u astrologiji i životnim radostima



Primjedbe

Objavi komentar