Astrologija jezik simbola

Astrologija je jezik zvijezda, zvijezde odnosno planete govore o nama, našem putu duše - što smo prošli i što nas sve očekuje na našem putovanju duše.
Planeti i zvijezde ne govore ljudskim jezikom, nego univerzalnim i istovremeno specifičnim za svakog od nas. Moje Sunce u Djevici na primjer općenito govori o svijesti, egu i osobnosti, ali o meni govori posebno o mom karakteru i osobnosti na način Djevice, koji iako je univerzalan znak, za mene je specifičan, pa tako govori o suzdržanosti i praktičnosti. I to sve (a i mnogo više) stane u jedan ili dva simbola.

Drugo ti simboli nisu samo neki crteži, kružići i križići 😊 nego su to simboli natopljeni znanjem i iskustvom više tisućljeća, iza kojih simbola stoji i zvjezdana energija, energija Svemira i koji su nama, naši osobni, ključevi za vlastito razumijevanje, razvoj i budućnost - i kada čujemo rečenicu: "vasš Venera u Biku ..", to nisu samo riječi, to je energetski ključ, kôd koji nam otvara naše unutarnje zapise i podsjeća nas na to tko mi doista jesmo, otvara nam naš pogled i oslobađa nas ograničenosti u koju smo se uvukli iz raznoraznih razloga.
Tako nam nista neće bolje objasniti vlastito ili tuđe ponašanje, kad čujemo primjerice da komuniciramo kroz emocije i pomalo nervozno, jer nam je Merkur u Ribama i nikako doći na zelenu granu sa drugom stranom. Tada saznamo da ta osoba ima Merkura u Ovnu i da je njen način komuniciranja neosoban, ali iskren i lupi taj tren što joj je na umu, ne vodeći brigu kako će to na druge djelovati, čak se ne bi ni sjetila da bi svojim stilom ta osoba mogla drugog povrijediti. I tada se događa klik, javlja se razumijevanje, otvara nam se novi pogled i tolerancija. Konačno smo uhvatili pravu bit problema komunikacije, nešto što nam je možda, trebalo godinama da dopremo do srži problema i razumijemo što nam se događalo u toj komunikaciji.

Kada počinjemo upoznavati ove simbole, oni su kao knjiga praznih stranica, možda sa kojom riječju ili dvije, ali što ih više čitamo to ih više upoznajemo i vidimo sve više koliko je to duboko. Istovremeno sve bolje pričamo astrološki, ali ne na način da nas nitko živ ne razumije, nego naprotiv, da uđemo u srž problema i da to drugome ili sebi iznesemo na najbolji mogući način, da nam pomogne rasvijetliti i spoznati naše unutarnje odnose, karakter i sudbinu.

Najveći simbol je sam krug horoskopa, koji predstavlja našu dušu, kao cjelinu. Međutim da bi je, shvatili, odnosno da bi se samo prisjetili svog zapisa dijelimo krug na glavne točke i znakove, umećemo planete prema mjestu i vremenu rođenja i izvlačimo odnose među planetima i kućama u kojima se nalaze i tako se poput starog svitka pspirusa, odmata zapis naše duše. Taj zapis se ne odnosi samo na ovaj život nego sve ono što smo donijeli sa sobom iz proslih života (talente i blokade,  prtljagu - neriješene stvari i sve ono što nam više ne treba, a čega se još nismo oslobodili) i sve ono što bi mogli ostvariti.
U nadolazećim postovima upoznat ćemo se sa svakim simbolom posebno, kako bi bolje razumjeli jezik zvijezda, ako vam je to novo i još ništa ne znate odvojite malo vremena i strpljenja i uskoro ćete vidjeti kako se pred vama otvara jedan novi pogled i novi svijet.



Primjedbe

Objavi komentar