Energija znakova horoskopa

Znakovi horoskopa kao i sve oko nas zrače svaki svojom, posebnom energijom, ta energija je dio nas i ona opisuje dio našeg karaktera. Budući da je horskop svakog čovjeka sastavljen od svih 12 znakova, a ne samo jednog sa kojim se često poistovjećujemo, možemo reći da smo energetski poput nekog mozaika, u kojem se neki dijelovi više ili manje ističu.
Znakovi horoskopa slikovito rečeno sastavljeni su od dva energetska bloka. Jedan smo upoznali, a to su elementi.
Drugi, energetski blok je način na koji se pojedini znak izražava.
Imamo tri načina (zovu se kardinalni, fiksni i promjenjivi). Kako je u astrologiji sve slojevito, tako je i sa ovime. Naime ne radi se samo o načinu na koji pojedini znak izražava svoju energiju nego i o fazama,  a što ćemo uskoro otkriti.
Dakle prvi način je kardinalni (od lat. cardo - glavni - dok sam tražio točno značenje riječi iskopao sam da cardo znači šarke na vratima i začudio se kako male stvari mogu biti važne odnosno glavne, jer bez šarki nema ni vrata, koliko god ona bila velika). Kardinalan znak u astrologiji označava znak koji pokreće akciju, ima uvijek neku incijativu, plan ili viziju. Rijetko kada će kardinalan znak zasukati rukave i primiti se posla i ostvariti to u djelo, za to su zaduženi fiksni znakovi, koji imaju ogromnu energiju (često puta neiskorištenu) i ustrajnost. Prava motivacija fiksne znakove čini jednostavno nezaustavljivima. Kada fiksni obave posao, dolaze promjenjivi, koji sve slože na svoje mjesto zabilježe iskustva i spoznaje i to šire dalje. To dovodi do novih ideja, koje zapale kardinalne i onda počinje novi krug ispočetka.

Tako, sada smo vidjeli u grubo načine izražavanja i koje su to faze (inicijativa, ostvarenje i raspodjeljivanje). Idemo sad spajati elemente i načine izražavanja da vidimot što ćemo dobiti.
Uzmimo prvo vatru i kardinalan način, spajanjem dobivamo Ovna. Uzmimo opet vatru i spojimo je sa fiksnim načinom dobivamo Lava. Na kraju nam je ostao promjenjivi način i vatra, a to daje Strijelca.
Vec intuitivno možemo shvatiti razliku između ova tri znaka. Svi su vatreni, ali iz iskustva znamo da su to tri različita vatrena tipa. Idemo sada dalje.
Neka nam je zemlja drugi element i spojimo je sa kardinalnim načinom dobivamo znak Jarca, fiksni način i zemlja daju Bika, a Djevica je kombinacija zemlje i promjenjivog načina.
I tu možemo vidjeti neku zajedničku nit, primjerice konzervatizam, suzdržanost, racionalnist, ali je u svakom znaku to drugačije obojano.
Slijedeći element je zrak, u kombinaciji sa kardinalnim načinom stvara Vagu, sa fiksnim Vodenjaka, a Blizance sa promjenjivim načinom.
Na kraju ostala nam je voda, koja, kada je spojimo sa kardinalnim načinom dobivamo znak Raka, a sa fiksnim Škorpiona, dok su znak Riba kombinacija vode i promjenjivog načina.
Upravo smo dobili cjeli zodijak gledano energetski. Do sada smo ih promatrali kao odraz sazviježđa, predstavnika godišnjih doba, a sada imamo pred sobom i energetsku kombinaciju od koje je svaki znak sastavljen.
Znakovi u horoskopu, baš kao i na nebu predstavljaju pozornicu. Ovog puta je to naša životna pozornica i predstava. Čitanjem horoskopa otkrivamo koja je to naša uloga, koju smo odabrali u ovom životu. U tome nam pomažu glumci - planeti, koji nam otkrivaju, između ostalog dijelove naše osobnosti, a o čemu ćemo nekom idućom prilikom. 😃

Primjedbe

  1. Super!!! 😍😍😍😍

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je da je zabavno i da se može nešto naučiti. :-)

      Izbriši

Objavi komentar