Energija

Energija je riječ koju svakodnevno sve više slušamo, a nalazimo je u rasponu od energetskih pića, pločica, preko energy tenisica pa sve do Energije svemira, pokretačke i kreativne sile, koja kola u svima nama.
Tako energija u različitim oblicima postaje dio nas. Energija o kojoj bih želio danas pričat je baš ta svestvarajuca Energija, jer mi se čini da je važno povezati Energiju i astrologiju , jer i mi smo ta ista Energija, a astrologija kroz horoskop  prikazuje simbolički naš energetski zapis, koji kad ga čitamo nam pomaže  da bolje razumijemo sebe, druge i svoj život , a to nam pomaže i da bolje razumijemo i samu astrologiju.

Astrologija se jos uvijek shvaća najviše kao astro show, gdje netko preko telefona nešto govori i rješava, u najboljem slučaju se shvaća kao dnevni ili tjedbi horoskop u novinama ili na internetu. I to isto može biti od pomoći, ako je kvalitetno obavljeno, ali to nije puni smisao astrologije.
Jedan od razloga takvog poimanja je naravno neznanje u prvom redu, a zatim sve ostalo; predrasude, strah od pogleda u svoju sudbinu, odnosno u svoju nutrinu, za koju (ne)opravdano smatramo da krije mnoge strašne stvari.
Bilo kako bilo astrologija je puno više od nekog tjednog horoskopa i prava je, šteta da se ne kotiste njene siroke i praktične mogućnosti.  Osim što se guštam baveći se astrologijom volio bi svoj osjecaj prenijeti i na druge i ujedno upoznati ih sa značajem i mogućnostima koje astrologija pruža.

Sve je energija i vi i ja i ovaj planet, svi smo sastavljeni od atoma sa 90% praznine izmedju subatomskih čestica i bez energije sve bi bilo hrpa nepokretnih atomskih spekulica. Tako je i astrologija je priča o Energiji i na koji nacin se ta Energija odražava u našim zivotima, koje poruke nam nose situacije, događaji i ljudi.
Već sam jednom ranije spomenuo kako se ne družimo sa planetima kao takvim - plinovite ili stjenovite kugle, nego sa energijama i porukama koje oni nose. Nije isto gledamo li u Sunce ili Mjesec .I svaki ima drugačiji utjecaj na nas, tako je i sa ostalim planetima. Tako je i sa znakovima zodijaka. Vidjeli smo da, su višeslojni - vidjeli smo da na jednoj razini nose energiju godišnjih doba.  Ovan započinje ciklus, pa je uvijek prvi, uvijek započinje nesto novo. Djevica nosi poruku kasnog ljeta, berbe i žetve , a Jarac nosi poruku zime, da, spomenem samo neke primjere.
U drugom sloju znakovi zodijaka nose energiju pojeding elementa. Ovan vatre,  Vaga zraka, Ribe vode, a Bik zemlje itd. I to je tek dio priče - jer slojeva ima još mnogo.
I kad sve skupimo vidimo da je natalni horoskop kao neki hologram sudbine, karaktera, naših potencijala ,talenata kao i mana i slabosti.
Natalni horoskop stvoren je na temelju naših iskustva iz prošlih života i odluke duše da skupi određena nova iskustva ili ispuni nedovršene lekcije, prolazeći kroz životne situacije. Tako da nije nas sudbina izabrala, niti planeti nego smo mi izabrali određeni životni put, a planeti nas u tome podržavaju i ukazuju na naš put i zato imamo horoskop baš takvog kakvog ga imamo .
Za mene je horoskop energetski zapis, koji nam služi da nas podsjeti što smo izabrali i pokaže nam put kako bi lakše isli kroz život.
Horoskop nam to pokazuje kroz simbole planeta, znakova zodijaka, kuće horoskopa itd. I kad gledamo sebi ili drugima natalni horoskop i kažemo tipa: " Mars ti je u Strijelcu i to znači...." I mi čujemo nešto što znamo od prije, ali shvaćamo i razumijemo to na potpuno novi način i dublje spoznajemo neku svoju osobinu, jer nam se u nama otključao neki energetski zapis. Natalni horoskop je dio nas i sve što govorimo iz horoskopa nas mora taknuti. To je energija koja stoji iza tih simbola.  Kada bi pričali besmislice ili isli izmišljati neke priče to nas ne moze dodirnuti jer nema energije s kojom bi bili povrzani.  Horosko je mapa, karta našeg zivotnog puta i kada znamo sto nas čeka na putu, koje su nam sve ceste na raspolaganju možemo lakše živjeti život i usmjeravati se prema novim stvarima kako bi živjeli u skladu sa samima sobom i nadvladali slabosti iz horoskopa.

Primjedbe

Objavi komentar