Horoskop

Horoskop - od grč.ὡρόσκοπος(hōroskópos) 
ὥρα (hṓra - vrijeme ) + σκόπος (skopós - promatrač) 

Horoskop je kao što smo vidjeli (post Zodijak) stanje planeta na nebu u nekom trenutku. Postoje razne vrste horoskopa, ovisno o tome koja im je namjena. 
Natalni horoskop ili horoskop rođenja je nama najzanimljiviji. Postoji i horoskop događaja, partnerskih odnosa, horoskop predviđanja i cijelo brdo drugih horoskopa u kojima bi se izgubili. 

Osim toga postoji i nešto što se zove prirodni horoskop, a koji je ono što je tablica množenja u matematici. Za razliku od tablice množenja, mnogo je složeniji iako ima samo 12 znakova.

Horoskop je grafički predstavljen krugom, koji je podijeljen na 12 jednakih dijelova. Svaki dio obuhvaća 30°.

Prirodni horoskop započinje prvim danom proljeća i znakom Ovna, kada je Sunce na 0° Ovna, obično je to 21.03. (to ne mora biti uvijek isti datum, ovisi kada Sunce stigne na taj stupanj)
Iza njega slijedi Bik i Blizanci, koji su proljetni znakovi. 

Znakom Raka, započinje ljeto, a Lav je vrhunac ljeta, dok Djevica predstavlja kraj ljeta .

Jesenski znakovi su Vaga, Škorpion i Strijelac

Zima započinje znakom Jarca i proteže se na Vodenjaka i Ribe. Krug se zatvara i počinje novi ciklus.

Iz ovoga vidimo podjelu znakova po godišnjim dobima i prema tome možemo već početi zaključivati kakav je koji znak. Ovo je samo jedan od kriterija podijele i pokazatelja osobnosti horoskopskih znakova. 

Sada je već i lakše zapamtiti primjerice da je Jarac hladan, kada počinje zima, a Lav, koji predstavlja sredinu ljeta kada vlada obilje i toplina, se ponaša kraljevski, kao i Sunce koje je na vrhuncu u to doba.

Vjerujem da već možete i sami dati neke zaključke vezano za ostale znakove horoskopa.

Horoskop predstavljen krugom simoblizira savršenstvo, cjelinu i našu dušu, koja je iskra Boga i upravo savršena, cjelovita. Međutim, naša duša došla je na Zemlju s određenim razlogom, a to je učenje, stjecanja iskustva.

Tako da svi mi živimo svih 12 znakova, a kažemo da smo taj i taj znak, po Suncu koje se nalazi u određenom znaku, ali na nekom drugom području živimo Ribe, negdje smo Blizanci, a opet na nekom području živimo primjerice Strijelca, kojeg ne volimo.

Siguran sam da ima znakova koje volite ili ne volite, a oni znakovi koje ne volite, pokazuju koje područje vašeg života ne volite, odnosno izbjegavate. Vremenom kada ćete početi proučavati svoj horoskop, uvidjet ćete stvari, koje ste znali, ali ćete dobiti novi pogled i neki klik, koji će vam razjasniti stvari.

Ako već proučavate svoj horoskop pogledajte u koju kuću vam pada znak kojeg ne volite, to je područje života, koje vam je problematično ili odbojno.

Iako bi za svaki horoskopski znak mogli napisati jednu podeblju knjigu (i to bez da ulazimo u temu međusobnih odnosa), stigli smo do kraja današnjeg posta. 




 

Primjedbe

Objavi komentar