Predviđanja

Predviđanja, pogotovo globalna, su nam uvijek intrigantna i pobuđuju našu maštu, otvarajući puteve za neke nove civilizacijske padove ili uspone. Možemo tako maštati o globalnim sukobima, urotama i epidemijama, ali isto tako o osvajnju Svemira, prvom kontaktu s vanzemaljcima ili o podvodnim gradovima, životu u povezanosti sa prirodom i stanju svijesti, kada nam neće biti potrebna hrana, nego ćemo se napajti energijom Svemira, chi ili pranom.
Od ovoga još su nam zanimljivija predviđanja o budućnosti u našem životu, jer se tiču nas osobno i služe nam u većini slučajeva da vidimo hoće li se obistiniti naši strahovi ili će se dogoditi nešto još gore, iako silno čeznemo da čujemo nešto o lijepoj budućnosti .
Kada spomenemo astrologiju, jedna od prvih asocijacija je proricanje, da ne kažem gatanje (još samo fali kristalna kugla  😊). Međutim vidjeli smo da je astrologija puno više od toga. Ona zaista ima široke mogućnosti, jedino trebamo biti otvoreni za to i imati znanja kako to iskoristiti.
Jedna od tih mogućnosti jesu predviđanja, ali shvaćena na jedan potpuno drugačiji način. To više nisu proricanja klete sudbine, koja je nepromjenjiva, zauvijek uklesana u kamen (vidi post Sudbina). Niti zloguka gatanja, kojima bi plašili druge ljude.
Ljudi današnjice dovoljno su preplašeni strahom od budućnosti, prijetnjama banka, neizvjesnošću na poslu i sličnim modernim strašilima.
Najveći strah među svima njima, međutim ne dolazi od tih strašila, oni su samo okidači na koje reagiramo. Najveći strah dolazi iznutra, od nas samih.
To nije čak ni strah od smrti, nego strah od promjene, od nepoznatog, pa smo često puta spremni ostati u ovako lošoj (ali poznatoj) situaciji i postati žrtve vlastitog razmišljanja.
Astrologija nam može pomoći da se lakše suočavamo sa nepoznatim, tako da nepoznato pretvaramo u poznato. Prije svega putem natalnog horoskopa možemo upoznavati sebe i koji su to glavni odnosi u našem horoskopu, koji se ponavljaju ili još nisu niti izašli na vidjelo, bilo da smo ih 'uspješno ' zataškavali, bilo da ih nismo bili niti svjesni.
Tek kada se na taj način bolje upoznamo sa samima sobom, možemo zaviriti u budućnost. Zašto ? Natalni horoskop je temelj bilo kakvog sagledavanja sadašnjosti i budućnosti. Jedino ono što je zapisano (je ono što smo kao duše izabrali)  u natalnom horoskopu može se kao neka varijacija na temu pojaviti u budućnosti. Čega nema u sadašnjosti nema ni budućnosti.
Time otpada cijela hrpa crnih scenarija, koje smo si u stanju osmisliti i onda nam je slika budućnosti puno jasnija i lakša.
Tada budućnost postaje izbor prilika koje možemo odabrati, a ne crna rupa koja prijeti da nas zauvijek proguta i povuče u ništavilo i od koje želimo pod bilo koju cijenu pobjeći, na nemogući i štetan način, zadržavajući status quo u svom životu.
Predviđanja u astrologiji postaju na ovaj način poput prognoze, jer nam govore gdje su prilike, kao i opasnosti.  Također putem natalnog horoskopa možemo saznati ili osvjestiti svoje slabosti kao i jakosti, pa tako imamo saznanje na koje načine možemo savladati buduće situacije. Često puta nam horoskop otkriva i stvari koje ne vidimo u životu, jer su te stvari, slikovito rečeno, mrtvi kut u retrovizoru, a to su nam doista korisne informacije .
Sada budućnost, gledano na ovaj način, izgleda puno poznatija i izvjesnija, ako k tome još prepreke iliti probleme počnemo gledati kao izazove, tada nam je još lakše krenuti u promjene i učiniti nešto bolje za sebe .
Ima izreka:"Kad bi čovjek znao gdje će pasti, tamo bi sjeo ." - astrologija nam međutim može reći gdje postoji mogućnost da padnemo (ili da narastemo ) a na nama je da to prihvatimo ili  ne ; da to iskoristimo ili ne.


Primjedbe

  1. Baš lijepo!! Ne znam jel kasnim dan...sad čitam prije spavanja...ili si promijenio vrijeme objave...😂😂😂 tko zna u kojoj sam ja sad vremenskoj zoni...😂😂😂

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar