Sunce

"Sunce to sam ja !" rekao je jednom prilikom Kralj Sunca, Louis XIV. Simbol sjaja i raskoši, graditelj nezaboravnog Versaillesa i po tome je isijavao upravo glavne osobine Sunca u astrologiji.
Da je izučavao astrologiju (iako je sigurno imao dvorskog astrologa ) znao bi da sam i ja Sunce i da si i ti Sunce i oni tamo koje (ne) volimo također su Sunca, i usprkos tome njegova kraljevska veličanstvenost ne bi bila nimalo blijeđa.
Sunce to smo svi mi, Svjetlo, iskre Božje koje sjaje u nama.
Sunce je zvijezda i ništa ne moze ugasiti njen sjaj. Čak i pomrčina je samo privid gledano sa Zemlje, sa gledišta Sunca nema pomrčine. To znači da nekada treba promijeniti perspektivu, kut gledanja na stvari i izdignuti se iznad ovoovozemaljske razine. Kasnije ćemo vidjeti da i pomrčina Sunca ima svoju ulogu u natalnom horoskopu.
Sunce u astrologiji predstavlja našu svijest, ego, osobnost i karater. U kojem je znaku Sunce, to je naš horoskopski znak. U kojoj kući se nalazi Sunce na tom području života, volimo sjajiti tamo smo kraljevi i kraljice .
Ima znakova horoskopa u kojem se Sunce ne osjeća dobro poput Vage ili Vodenjaka. To ne znači da je slabo, nego je toj osobi teško možda iskazati svoje vrline, ono što želi, svoju osobnost. Vodenjak je vrhunac zime, kada se Sunce slabo vidi, Vaga je početak jeseni kada dani postaju sve kraći, a snaga Sunca na Zemlji sve slabija. Međutim sa Suncem se u stvarnosti ništa nije dogodilo. Ono i dalje sjaji punom snagom, ali naša percepcija je da ono slabi. To bi konkretno moglo značiti da trebamo osvjestiti našu snagu, ako u horoskopu imamo Sunce koje ne može doći do izražaja. I u životu, općenito, treba uvijek tražiti način da pronađemo snagu u sebi bez obzira na sve. Nekad doista nije lako, ali ako imamo svijest i tu sliku Sunca u sebi, tada će Svjetlost uvijek naći načina da prođe kroz sve prepreke.
Sunce je vatra, muški princip i sve ono što si možemo zamisliti kad spomenemo kralja. To je moć, snaga, sjaj i raskoš. Nekada u horoskopu Sunce može imati negativnu percepciju sebe i okoline, pa se želi isticati pod svaku cijenu ili na uštrb drugih, tražeći od tih istih da ga vole (ako ne i obožavaju). Nekad Sunce može biti bez aspekata (odnosa) s drugim planetima, i ako je k tome u fiksom znaku imamo pred sobom potencijalnog diktatora.
Potrncijalnog, jer ništa nije fiksno i unaprijed određeno. Ovisno o razini svijesti, netko će doista odigrati ulogu diktaotra (neke zemlje ili obiteljskog svejedno je) , dok će netko drugi biti tvrdoglav, a netko će sa istim aspektom biti ustrajan do krajnih granica ne bi li došao do svog cilja. Sunce nam još mnogo toga može reći; kako gledamo na oca, u ženskom horoskopu kakvog partnera žena traži, u odnosu na Mjesec možemo vidjeti kakve je partnerske odnose je neka osoba sposobna graditi i još mnogo drugih stvari.
Međutim, kakvo god Sunce bilo u horoskopu, moguće je mijenjati našu percepciju o sebi, jer se radi o našem svjesnom dijelu. Zato puštajte vaše unutarnje Sunce da dolazi do izražaja,  maknite oblake briga, strahova ili tuge, jer sve, su to pojave na Zemlji, a naše Sunce bez obzira na sve kao i ono na nebu uvijek sjaji u svom punom i veličanstvenom sjaju.



Primjedbe

  1. Lijepo!!! Divan dan ti želim Daniel i puno inspiracije za nove postove!! ☺😚💕

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar