Ascendent (podznak)

Ascendent - onaj koji se uspinje - od lat. ascendere - uzdizati, uspinjati - odnosi se na znak koji izlazi na horizontu u trenutku rođenja.

U astrologiji kao što ste već sigurno primijetili postoji nešto što ja zovem tehničko objašnjenje neke pojave i ono drugo, dublje objašnjenje, a što nama predstavlja unutarnje ključeve.
Tako je i sa ascendentom, tehnički gledano to je znak zodijaka, koji poput Sunca izlazi na horizontu (kako i zašto o tome detaljnije u jednom od budućih postova Za one koji žele znati  više ).

Ono dublje značenje ascendenta je očito svima jako važno, iako  ni sami ne znamo točno zašto. Čak i sam drugi naziv za ascendenta - podznak,  govori o nečemu važnim, toliko važnim kao da je to drugi dio nas. Tako kada pitamo jedne druge što smo po horoskopu,obično slijedi i ono drugo pitanje, a po podznaku?  Zatim slijedi, neki značajni zvuk mhh 😊 kao da nam je sad puno jasnije (a nemamo blage veze).

U svakom slučaju ascendent je doista važan, jer je to dio naše pojave, karaktera i identiteta. Ascendent je vezan uz tijelo i određuje naš fizički izgled. Također je važan, hoćemo li se nekome svidjeti ili ne. Tako se mi uvijek sviđamo onima koji su u znaku, tamo gdje je nama ascendent. Znači  Lavu su privlačne osobe sa ascendentom u Lavu . Istražuje i igrajte se s tim, vidjet ćete koliko je to točno. 😊

Ascendent, također pokazuje još jednu od mnogih stvari , a mislim da je i puno važnija. Naime, ascendent je naš prozor u svijet. Taj prozor nije od prozirnog stakla. Što će reći da nije prozor koji nam daje objektivan pogled, nego je to naš osobni prozor, obojan osobinama nekog znaka.

Znači, ako mi je ascendent u Djevici ,tada je moj pogled na svijet djevičanski 😁. Šala mala .
Dakle, to bi bilo otprilike da gledam na sve oko sebe kao neki promatrač, s nekom rezervom, analizirajući puno, ali isto ne skačem na prvu itd.
Istovremeno, ascendent pokazuje kako nas drugi vide. To ne može biti drugačije nego mi vidimo njih, jer ako nam je prozor zeleno obojan, drugi su nama (mali) zeleni, ali i mi drugima izgledamo zeleno.

Što kada su znak i ascendent isti ? U prvom redu to znači da smo se rodili u zoru  😊, a drugo to znači da, su nam naglašene osobine znaka i one dobre i one loše , a koje osobine ćemo koristiti ovisi opet o razini svijesti.

Sada kada smo naučili parove nasuprotnih znakova (vidi post Prirodni horoskop I) možemo odmah odrediti u kojem znaku je  descendent, znači točka u kojoj znak silazi ili zalazi - poput Sunca. To je znak koji govori sve što mi nismo (a željeli bi bi biti ) u tom znaku su nam obično neke važne osobe, a to je ujedno i znak po kojem biramo partnere (ne ljubavnike), ali to je već druga priča.

Vidjeli smo da ovog puta u priči nije bilo niti jednog planeta, a saznali smo mnogo toga  😊.
Znakovi kao i planeti imaju svoju priču i ako znamo osobine znaka, to su nam onda ključevi, koji nam govore kako nešto radimo, doživljavamo, čak i kako nešto možemo riješiti u svom životu.
I da,  sigurno već pogađate, o svakom znaku mogla bi se napisati knjiga i to podeblja, ali mi ćemo upoznavati osnovne stvari svakog znaka, jedan po jedan. Uskoro  😊, a do tada uživajte u sunčanim danima .


Primjedbe

  1. Asc u ♉ 😂😂😂 !! Zahvalna!!!!...ili ne😂😂😂

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar