Astrologija i matematika

Astrologija i matematika, intuitivno znamo da su povezane, jer bez matematike teško da bi bilo i astrologije, a možda je baš astrologija potaknula razvoj matematike. Po tome bi si mogle biti bliske sestre, a meni se čine poput primordijalnih bogova u grčkoj mitologiji.
To su bogovi koji su nastali prije pojave vremena, nitko ne zna odakle su, kako su nastali, jednostavno su tu. Predaja kaže da, su ti bogovi izašli iz Kaosa. Tako se i meni čini da su matematika i astrologija nastale iz kaosa neznanja u osvitu ljudske civilizacije, prema nama poznatoj povijesti. Iz primordijalnih bogova nastali su Titani, bogovi prve generacije ili bogovi 1.0 😊,  pa Olimpski bogovi - bogovi 2.0 😊.
Tako su matematiika i astrologija izvor svih ostali znanosti, ali ne samo u današnjem smislu, nego u smislu pogleda na život, filozofije, mudrosti i znanja, a čega puno toga fali današnjoj znanosti

Pitati se koja je prva nastala, je kao da se pitamo jel' bila kokoš ili jaje. Jesmo li prvo gledali u zvijezde (ili smo možda došli sa zvijezda i donijeli to znanje matematike i astrologije) pa smo počeli brojati ili smo možda odmah počeli brojati stvari oko sebe iz puke potrebe jer nam je to život značilo. Vjerojatno je neka pra Djevica brojala i skupljala hranu očekujući sušu ili neku tešku zimu. Možda je neki pra Vodenjak sjedio na nekom vidikovcu i brojao zvijezde, kopirajući tu neku pra Djevicu 😃  i tako počeo primjenjivati naučeno.

Međutim, matematika i astrologija su po mnogo čemu još slične, svaka koristi simbole od kojih su nam mnogi poznati toliko da ih smatramo zdravo za gotovo. Evo nekih + - √÷×= , ako vam nije do sada bila poznata astrologija ne znači da vam nisu poznati njeni simboli ☾♀♂. I drugo obije barataju apstraktnim (u stvari nevidljivim)  principima, primjenjivo u svakodnevom životu, iako mogu otići i na razine koje su previše apstraktne za svakodnevne potrebe. 

Na primjer, počnimo samo od brojeva, koji su također simboli 1,2 .. to su poznati brojevi. Mislite li da, su oni konkretni? I ja sam dugo mislio tako, ali oni su samo sredstvo da nešto opišu. Kad bi bili konkretni bili bi u prirodi, na nekom drvetu ili livadi 😁 ili bi odmah znali koji je ovo broj DI primjerice, iako bi mogli biti moji inicijali  😃 DI je rimski 501, vidite?  To su gotovo zaboravljeni simboli.  Tako i astrologija koristi simbole za planete na primjer, koje su konkretne, kao i njihov utjecaj na nas. To što većina ljudi nije osjetljiva na suptilniju razinu stvarnosti, ne znači da ona ne postoji. Znanje astrologije također je primjenjivo kao i ono matematičko, samo na drugim područjima života. 

Učili su nas da budemo objektivni u smislu da odvajamo svoj subjektivni, unutarnji pogled od onoga što se događa oko nas. U znanosti je to posebno izraženo, iako je kvantna fizika odavno dokazala da su te dvije stvari povezane.

Stvarnost oko nas, je samo odraz stvarnosti u nama i nemoguće je to odvojiti, plus toga, što smo svi dio cjeline i međusobno utječemo jedni na druge. Cijelovito shvaćanje i doživljavanje života i svijeta daje mnoge odgovore i mogućnosti,  a u tome nam pomažu i matematika i astrologija. 



Primjedbe

Objavi komentar