Horoskop II

Horoskop, snimka neba u nekom trenutku, gledano sa Zemlje, može biti slika bilo čega, događaja, rođenja, smrti, prvog susreta, rastanka, svega onog što čini život. Ne samo to može biti horoskop prošlosti, karme i svega sto je prethodilo ovom životu.
U našem slučaju je to horoskop rođenja ili natalni horoskop, to je trenutak zabilježen na nebu, stanje planeta kada smo prvim udahom (i plačom) obznanili svoj dolazak na Zemlju, možda po tko zna koji puta.
Planeti su tihi svjedoci tog događaja i ne samo to, njihov zapis je zapis o nama. Što volimo, što nas smeta, koji su nam talenti, koji su potencijali koje tek trebamo osvjestiti i razviti kakvog partnera (ili partnere) tražimo ili očekujemo.
Zvjezdani zapis govori o tome gdje smo bili i što smo prošli i kuda težimo. Sve to i jos mnogo više piše na istom listu papira u krugu sa 12 znakova i 10 planeta u trenutku našeg rođenja.
Stoga je vrijeme da krenemo u još jedan krug otkrivanja i istraživanja horoskopa.
Ako se sjećate u postu Horoskop saznali smo da je horoskop preslika neba i da krug predstavlja savršenstvo, našu dušu.  Isto tako smo rekli da svih 12 znakova predstavlja cjelinu - nas kao karakter, osobnost. Mi svi živimo svih 12 znakova, na razkicitim poljima zivota. Mi nismo Škorpion, niti Rak, niti bilo koji drugi znak u kojem je Sunce. Mi nismo niti taj horoskop, jer horoskop je slika, fotografija. Baš kao što nismo ona fotografija na osobnoj, niti smo osobna iako tamo pišu važni podaci o nama.
Tako je i horoskop, energetska osobna u kojoj također pišu važni podaci o nama, čak i važniji od onih na osbnoj, ali horoskop nije samo to on je i mapa puta.
Kada bismo bili na višoj razini svijesti i dimenziji taj krug bismo mogli vidjeti energetski možda u raznim bojama i to bi nam govorilo kakva je energija te duše i sve ono sto možemo vidjeti na našoj razini putem horoskopa.
Znakovi horoskopa nam mogu reći kakve različite energije su sadržane u nama, ali bez planeta ne znamo gdje je naglašena pojedina vrsta energije i način njenog izražavanja. Tek kad imamo i planete raspoređene po krugu horoskopa dobivamo prve obrise.
Međutim, nedostaju nam, ono što se zove referentne točke - orijentiri. Ne vidimo gledamo li sve naopako, ne znamo što je gore, a što dolje. Ne znamo je li Sunce upravo izlazi ili zalazi, je li ponoć ili podne. Kao da smo u bestežinskom stanju i sve promatramo poput astronauta koji se okreće u bestežinskom stanju i gdje je vrlo lako izgubiti pojam o tome sto je gore, a što dolje. Ipak nije sve tako izgubljeno, jer već i iz takvog horoskopa možemo očitati neke osobine.
Tek kad otkrijemo točku ascendenta imamo prvi orijentir. Tada znamo koji je izlazeći znak i onda znamo i nasuprotnu točku u znaku koji u tom trenutku zalazi . Spajanjem dviju točaka dobivamo liniju horizonta, a ona dijeli horoskop na gornji i donji dio. Na ono što nam je vidljivo i ono što nam je skriveno ispod horizonta ili obzora. Sad već možemo vidjeti je li nam Sunce visoko na nebu, zalazi li ili izlazi. Ako nam je, Sunce i većina planeta iznad obzora tada smo otvoreni, više smo ekstrovertitani i društvo nam je važno, ali postoji i opasnost da smo tada neodlučni ili pod utjecajem drugih.
Obrnuto, ako su nam Sunce ili većina planeta ispod obzora, tada smo povučeni, zatvoreni prema ostalima i imamo neki svoj unutarnji svijet dozivljaja, u kojeg puštamo samo one koji su zaslužili, kojima dajemo svoje povjere.
Najviša točka horoskopa, zenit je druga ključna točka. Kada znamo gdje nam je zenit znamo i drugu, nasuprotnu točku - nadir. Povlačenjem linije dobivamo okomicu, koja dijeli horoskop na lijevu i desnu polovicu. Imamo li planete više na lijevoj strani, tada volimo raditi sve sami. Pored toga imamo osjećaj da se moramo braniti od drugih. Nasuprot tome, većina planeta na desnoj strani govori o tome da volimo podijeliti sve što radimo sa drugima, nekad toliko da puštamo drugima da sve rade umjesto nas. 😄
Također nam planeti na desnoj strani govore da nam je važno da imamo partnera i općenito odnosi s drugim ljudima su nam važni.
Sada smo poput šatora kojeg postavljamo spojili glavne šipke, a preko toga ide šatorsko platno, jedino još moramo urediti kuće. Postoji više načina kako ćemo četvrtine horoskopa podijeliti svaku na još tri dijela. Bez obzira koji način primjenili ove glavne četri točke ostaju iste u svakom načinu izračuna kuća.
Tada ćemo dobiti kompletan horoskop, koji nam je poput kompasa u životu. Baš kao pravi kompas i horoskop ima strane svijeta, ali sve obrnuto. Tamo gdje je ascendent na lijevoj strani je istok, nasuprotna strana na descendentu je zapad. Sjever je dolje kod nadira, tamo gdje nam je nesto skriveno, sjena je uvijek na sjeveru. Jug na kraju se nalazi gore, gdje je zenit, tamo gdje Sunce sja punim sjajem,gdje nam je sve otvoreno i gdje se po nečemu zelimo istaknuti.
Kada smo ovako iskonstruirali horoskop, ostaje nam da ga ispunimo kućama, planetima i njihovim odnosima. I da ga pročitamo i protumačimo. Do tada nas očekuje dosta novih astroloških
avantura i spoznaja.

Primjedbe

Objavi komentar