Mjesec

Prošlo je točno mjesec dana od prvog posta o astrologiji. Mjesec dana uzbudljivog pisanja, a nadam se i uzbudljivog čitanja. Mjesec dana je puno i malo, za neki početak to je puno .
U ovih mjesec dana dotaknuli smo mnoge teme, skicirali prve obrise o tome što je to uopće astrologija, nabacili neke obrise horoskopa i otvorili vrata za nova područja astrologije, koja će nas dovesti prema dubljim spoznajama ne samo o horoskopu ili astrologiji, nego i o samom životu, smislu putovanja naše duše kroz život i ono sto je najvažnije u svemu o podizanju svijesti i povezivanju sa Izvorom naše duše.

Mjesec.  Na hrvatskom mjesec je nebesko tijelo i mjera vremena. Mjesec je nezaobilazan o njemu su ispričane priče i priče, napisana sonata, Mjesec je neiscrpna inspiracija, simbol romantike, predmet legendi i spekulacija. Uvijek okrenut samo jednom stranom prema Zemlji, neki u njemu vide lice, neki zeca (ja vidim zeca , a kažu i Kinezi).
Mjesec je jedini planet u astrologiji koji se stvarno okreće oko Zemlje. U hrvatskom jeziku je muškog roda, ali u astrologiji je ženskog roda,  pa je možda bolje o njemu razmišljati kao o Luni. Mjesec označava, ljubav - onu prvu kad dođemo na Zemlju - majčinsku ljubav. Mjesec je ženski princip u astrologiji i predstavlja ženu ili  partnericu, za razliku od Venere, koja predstavlja djevojku ili ljubavnicu.  Nekad može predstavljati i dijete, ovisi o čemu se radi i u kojem kontekstu čitamo horoskop.
U odnosu na  Sunce, Mjesec govori o tome koliko uspješno možemo graditi  partnerske veze, kao i kakvi su odnosi naših roditelja, zapravo kako mi vidimo odnos roditelja i kako doživljvamo svoju majku .
Iako je Mjesec nekoliko milijuna (?) puta, u svakom slučaju puno puta manji od Sunca, na Zemlji nam je jednako važan gotovo kao i Sunce. Njegov disk i Sunčev disk na nebu su gotovo jednaki. Slučajnost ili samo igra veličina i udaljenosti?  Čisto sumnjam, u Svemiru, kao i na Zemlji ništa nije složeno slučajno, a još je manja vjerojatnost da slučajno otkrivamo simboliku i značenje nekih pojava, poput navedene veličine diskova Sunca i Mjeseca.
Slična veličina diska omogućuje jos jednu pojavu - pomrčinu Sunca. Kada se Mjesec "saplete" Suncu na putu (između ostalog mora biti na ekliptici - vidi post Ekliptika),  tada prekrije Sunce i na Zemlji u sred dana zavlada tama. Kasnije ćemo vidjeti kako to utječe na naš horoskop i život. Također što nam govori pomrčina Sunca koja se odvila prije naseg rođenja.

Kad smo već kod toga, ako je u natalnom horoskopu  Mjesec prošao neposredno prije rođenja pored nekog planeta, tada smo pokupili  energiju tog planeta , pa nam je Mjesec obojan energijom Marsa ili Urana recimo. Što znači
Mjesec u horoskopu pored mnogih drugih stvari nam govori koliko brzo idemo u promjene i kakve su posljedice tih promjena.
U proteklih mjesec dana, Mjesec je napravio krug u našem horoskopu, pozivam vas na još jedan krug uzbudljivih i nezaboravnih astro avantura.





Primjedbe

  1. Lijepo baš. Neki dan baš proučavala Mjesec u Ovnu...i moj Mjesec u Strijelcu..a svađa koliko hoćeš 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar