Astrologija i naš pogled na svijet

Astrologija je istovremeno više stvari.Ona je znanost i umjetnost, a isto tako je i alat kojim možemo objasniti svoje i tuđe ponašanje i koji nam pomaže u vlastitom razumijevanju na putovanju naše duše. Međutim, iako astrologija može biti doista svestrana i čudesna, način na koji je primjenjujemo i tumačimo ovisi uvelike o našem pogledu na svijet.
To znači da će širina pogleda kojeg imamo određivati koliko puno ili malo ćemo koristiti mogućnosti koje nam nudi astrologija. Također će naš svjetonazor određivati do koje dubine ćemo tumačiti svoj ili tuđi horoskop odnosno do koje dubine smo spremni čuti o svom horoskopu. Ako ne vjerujemo u reinkarnaciju, na primjer, znači da ne možemo čuti niti prihvatiti neko dublje tumačenje.
S druge strane ako tumačimo horoskop tada naša iskustva i svjetonazor određuje koliko duboko tumačimo i koliko jednostavno možemo nekome objasniti i pomoći u rješavanju i objašnjavanju životnih situacija i problema. Tako možemo plašiti druge i doslovno im gatati ili im možemo pomoći da shvate svoje ponašanje ili ponašanje drugih i da dobiju neke dublje spoznaje koje će im olakšati život ili možda čak i usmjeriti da rade na sebi i pronađu neki svoj duhovni put ili metodu, koja će im dati jedan potpuno novi pogled, pa će opet konzultirati svoj horoskop da im pruži smjernice gdje se trebaju usmjeriti ili na čemu trebaju dodatno poraditi.
Također naš svjetonazor određuje i način na koji ćemo sebi ili drugima tumačiti i objasniti odnose iz horoskopa. Netko smatra primjerice druge ljude da su tromi ili lijeni i da im treba istinu 'skresati'u lice, netko gleda da treba druge navoditi da sami dođu do zaključka i spoznaju. Može isto tako biti da smo prestrašeni od života pa sve što nam se kaže gledamo kao unaprijed zacrtano.
I kad već spominjemo predodređenost odnosno sudbinu, mislim sa je naše shvaćanje sudbine, jedan od ključnih faktora u razumijevanju onoga što nam nudi astrologija. Ako shvaćamo sudbinu kao nepromjenjjivu, onda nam astrologija može izgledati zastrašujuće, međutim ako sudbinu gledamo kao priliku da se mijenjamo i da je u svemu ključ nasa svijest i sloboda izbora, tada je astrologija predivna mogućnost, koja pruža širinu izbora i rješenja naših problema i odnosa.
Astrologija je doista čudesna i velika, toliko da nam treba nekoliko života da shvatimo znanja i mogućnosti koje nudi, ali sva ta silina znanja i mogućnosti mogu proći onoliko koliko je naš prozor velik i u onim bojama,  u kojim je taj naš prozor obojan.



Primjedbe