Čemu služi natalni horoskop

Do sada smo mnogo puta već spominjali natalni horoskop i to u raznom kontekstu, ipak neke stvari nikada nije naodmet više puta ponoviti, kako bi nam sjeli neki pojmovi ili svrha neke stvari, kao što je to u ovom slučaju natalni horoskop. Čak i kada čujemo prvi put o sebi iz natalnog horoskopa po meni, trebalo bi nam još 2-3 puta imati razgovor da nam "legnu" neke stvari, naročito one koje ne razumijemo, a nekada ni ne znamo što to nam nije jasno.
Tako je i sa samim natalnim horoskopom, za kojeg većina misli da je gatanje, proricanje. Obično k tome neke strašne budućnosti. Međutim, natalni horoskop govori prije svega o nama i kakve životne zadatke i lekcije smo odabrali. Horoskop ne govorio kako ćemo ih obaviti, to je na nama. Iz njega možemo pročitati onu osnovnu verziju, kostur ili okvir, verziju koja se može dogoditi ako ne radimo ništa na sebi, držeći se svojih starih uvjeenja i principa i idemo linijom manjeg otpora.
Dakle, natalni horoskop je naš temelj za razumijevanje samih sebe, kako funcioniramo, što nas pokreće ili blokira.
Drugo, natalni horoskop nam može objasniti zašto se tako ponašamo i zašto imamo baš ovakve situacije u životu, otkrivajući nam uzroke u karmi i lekcijama u prošlim životima .
Također, natalni horoskop nam govori kako smo opremljeni, koje su to sposobnosti i koje talente imamo, za svladavanje životnih izazova. Naravno, natalni horoskop nam ukazuje i koje su nam mane i slabosti, a od kojih često puta bježimo i koje poričemo, kočeći tako sami sebi napredak u životu. Horoskop nas podsjeća na slabosti koje smo potisnuli ili se borimo s njima, ali nam daje istovremeno razumijevanje i naznake kako to savladati, te nam pruža toleranciju prema samima sebi.
Natalni horoskop nam prema tome služi kao mapa, karta skrivenog blaga, ali bez orijentira, bez kompasa ili barem neke naznake da znamo gdje je sjever, ne bismo daleko stigli. U našem slučaju taj orijentir je Sjeverni čvor,  baš kao i u zemljopisnoj mapi pokazuje naš životni sjever. Je li to slučajnost?
Sjeverni čvor je mjesto otpora i straha, ali kada ga se, s vremenom, savlada ispunjavanje onoga što nam je zadano Sjevernim čvorom donosi nam ispunjenje, radost i sreću. Savladavanjem zadataka iz Sjevernog čvora nas je obogatilo novim iskustvina i sposobnostima, koje smo razvili rješavajući probleme i zadatke, koji su nam se postavili na putu.
Tek sada kada smo shvatili glavne odnose u svom natalnom horoskopu možemo predviđati što bi nam se moglo dogoditi, nešto poput vremenske prognoze. U prvom redu u budućnosti se ne može ništa dogoditi, a što nema temelj u natalnom horoskopu. To znači, ako nam je tema bračni odnosi, a nema ništa u našem natalnom horoskopu o karijeri, tada ne moramo brinuti o tome, jer karijera nije u fokusu. Drugo, horoskop je vrijedan pokazatelj promjena i to onih vanjskih i unutarnjih. Primjene koje pokazuju tranziti, dakle trenutno stanje planeta na nebu su vanjske okolnosti i situacije, koje donose promjene i u našem horoskopu možemo točno vidjeti, gdje će promjena nastupiti i na kojem području života može ostaviti posljedice.
Unutarnje promjene možemo očitati kroz progresivni horoskop.
I sada kad smo razumjeli svoj horoskop razumijemo sebe, ali i druge. U tom slučajuožemo biti slobodni i ne padati pod utjecaj tuđih i vlastitih očekivanja i živjeti svoj horoskop, a to je tek početak u novoj etapi putovanja naše duše.


Primjedbe