Singleton

Inspiriran jučerašnjim otkrićem u svom horoskopu da imam čak dva singletona, odlučio sam današnji post, posvetiti upravo toj temi.
Naime, zanimljivo je kako se lako zaboravi svoj vlastiti horoskop, a tek kad gledam horoskop drugih ljudi vidim neke odnose i podsjetim se da i ja imam te odnose. Tako da pomažući drugima i objašnjavajući im njihove odnose iz horoskopa, pomažem ujedno i sebi. To je ljepota rada s drugima i za druge.
No dobro, singleton. Vratimo se na trenutak na elemente. Zastupljenost elemenata u horoskopu možemo utvrditi jednostavno prebrojavanjem planeta po pojedinim znakovima s obzirom na element. Ako imamo tri planeta u Biku, dva u Lavu, i četiri u zraku primjerice dva u Blizancima i dva u Vagi, a jedan u vodi recimo u Ribama. Vidimo da sa po dva planeta u Blizancima i Vagi imamo prevlast zraka, a zatim i elementa zemlje sa tri planeta u Biku i nešto vatre sa dva u Lavu. Ovaj zadnji, jedan u vodi, e taj se zove singleton. To je slučaj kada samo jedan planet bude u nekom elementu.
Što to znači ? Prije svega to znači usko grlo u protoku energije elementa, u našem slučaju je to voda. To bi bilo otprilike kao da kroz vodovodnu cijev u stanu želite provući vodu cijele zgrade - odjednom. U životu se to odražava kao neravnoteža pojedinog elementa, ovisno o kojem se elementu radi. U našem primjeru to je element vode, dakle u pitanju su emocije, pa osoba nekad može izgledati totalno bešćutna, a u drugom trenutku ili u nekoj drugoj situaciji se raspada ili rastapa od emocija.
Nadalje, nije isto koji planet je u nekom znaku. Rekli smo da je jedan planet u Ribama, ako je taj jedan planet Neptun, to je dobra vijest, jer je to vodeni planet u vodenom znaku, a pored toga Neptun je vladar Riba, gdje se on osjeća sigurno jer je tu doma, na svom terenu, pa ta ravnoteža sve u svemu i ne mora biti tako izražena. Medutim, ako imamo Marsa u Ribama, to je već malo veći problem, jer voda teskro da može prolaziti kroz vatreni kanal. Tada je to poput pipe koju otvaramo nakon što dugo nije bilo vode, pa u cijevi uđe zrak, a voda pršti i neravnomjerno teče. U tom slučaju to može biti problematično, pa tu treba poraditi na osvješćivanju tog nedostatka i pronaći način da budemo u blizini same vode ili stvari koji predstavljaju vodu ili da kroz meditaciju i opuštanje primajući energiju Svemira uspostavimo ravnotežu.
U mom slučaju radi se o singletonu u vatri i vodi . Neptun (vodeni planet ) je u Strijelcu (vatreni znak) dok je, Jupiter (vatreni planet) u Škorpionu (vodeni znak ).  Ne samo da su dva singletona nego su se potpuno zamijenili, gledajući po elementima. Tako kroz vodeni kanal treba teći vatra, a kroz vatreni kanal treba reći voda. Kako se to odražava u mom životu? Što se elementa vatre tiče,  nekada teško krećem u akciju, a još teže održavam razinu aktivnosti ili dobijem napadaj ambicija pa ništa od toga ne pokrenem. Nekada planem nakon dugog skupljanja ljutnje i nezadovoljstva umjesto da odmah to kažem. Tu se već upliće i voda, koja nikada ne kaže izravno svoje želje i namjere. Tako je i meni teško puta reći, a nekada i ne želim reći svoje planove dok se ne ostvare. Što se emocija tiče tu je fakat promjenjivo, ali godinama iskustvom i mudrošću :-), to se mijenja i dosta se ustabililo. Tako da nemam više velike raspone između emocionalnosti i bezosjećajnosti.
Ukoliko i vi imate priliku, istražite stanje svojih elemenata i pogledajte imate li singleton. Vjerujem da će vam to dati odgovore na neka vaša pitanja, što će objasniti mnoge stvari u vašem životu.


Primjedbe