Rješenje problema

Astrologija vidjeli smo, pruža uvide u naš karakter, može objasniti odakle potječu pojedini obrasci ponašanja i može vrlo precizno dijagnosticirati naše slabosti i probleme s kojima se susrećemo i koje više ili manje uspješno rješavamo tijekom života.  I upravo u ovoj zadnjoj rečenici leži bit današnje teme.
Naime naučili smo kroz život rješavati probleme na najbolji način na koji znamo i umijemo. Često puta niti ne rješavamo probleme, nego ih odlažemo sa strane, nekad jer ne znamo kako riješiti, a nekad jer nam je tako lakše.
Proučavajući svoj horoskop uviđamo da u stvari nismo žrtve okolnosti niti situacija i shvaćamo da smo kao duše sami izabrali svoj životni put. To je s jedne strane olaksavajuće,  jer nismo više žrtve, ali s druge strane postajemo odgovorni za sve svoje postupke, jer više nema niti krivaca. To nam u prvi mah možda postaje teretom, ali vremenom shvaćamo da to donosi puno više slobode i mogućnosti.
Vremenom polako shvaćamo da sve što nam se događa je zapravo dobro i da smo na kraju uvijek dobili vrijedno iskustvo i spoznaje, koje bez tih teških situacija ne bismo imali.
Međutim, može li nam astrologija pomoći da osim dijagnoze ponudi i rješenje?
Naš horoskop je mapa, karta koja pokazuje put i cilj (životni zadatak ) koje smo si izabrali, ali ne govori ništa o tome kako ćemo i da li ćemo uopće ići tim putem. Tako i što se tiče rješenja, astrologija nam može eventualno ponuditi određena rješenja, ali način na koji ćemo ih ostvariti je na nama i našoj slobodnoj volji.
Drugi važan faktor je i sam astrolog ili naša razina svijesti, ako sami proučavamo svoj horoskop, koliko razina astrologa ili naša razina može vidjeti neka kvalitetna rješenja i mogućnosti. Astrologija sama po sebi sadrži ogromno znanje, alate i iskustva koje se skuplja i dalje razvija tisućljećima. Međutim koliko ćemo mi moći iz tog mora, ma iz bunara mudrosti i znanja uspjeti zagrabiti i primjeniti i eventualno nadograditi i obogatiti, ovisi o razini svijesti.
Probleme možemo rješavati u osnovi samo podizanjem razine svijesti i tada rješenje samo dolazi, jer smo spoznali bit situacije i mijenjamo svoje ponašanje i stav, pa se situacije automatski rješavaju. Baš kao i u matematici, kada imamo neki nerješivi problem tada uvodimo neku novu varijablu ili proširujemo skup brojeva kojima baratamo. (vidi post Matematika i razine svijesti)
Preneseno na naš život to bi značilo da podizanjem frekvencije svoje energije, a s tim ide ujedno i proširivanje naše svijesti rješavamo probleme u svom uzroku. Sve ostale varijante su samo uklanjanje simptoma na dulji ili kraći rok.
Da bismo podignuli razinu svoje energije, potrebno je pronaći neku duhovnu metodu, koja je za nas najbolja. Prema svom unutarnjem osjećaju i prema zivotnim rezultatima možemo vidjeti je li neka metoda dobra za nas ili nije. Astrologija nam može i u ovom slučaju predložiti neke ideje, ali odluka je uvijek na nama.
Za neke situacije je dovoljno iskoristiti enegiju planeta u tranzitu, koji ima glavni utjecaj u našem horoskopu, a nekada je potrebno promijeniti cjelokupni način gledanja na život i njegovo percipiranje. Tako nam astrologija otvara pitanja i otvara put da se nađu odgovori, koji će nam donijeti nove spoznaje i novi zivotni stil.
Na taj način možemo si uštedjeti mnogo vremena i izbjeći mnoge neugodne i teške situacije, jer smo spoznali i na energetskoj razini riješili svoje unutarnje konflikte. Kada te unutarnje probleme ne rješavamo oni nam se tada pojavljuju u obliku situacija i vanjskih okolnosti i problema. Te nam se situacije ponavljaju i više ili manje sličnim okolnostima sve dok ne spoznamo uzrok. Takvo učenje je prisutno u velikoj većini svjetskog stanovništva, a pored toga ivaj je način učenja izuzetno spor, jer je prevladavajuće shvaćanje da smo žrtve tih situacija, a ne da su nam te situcije date da na temelju njih učimo i spoznajemo.
Stoga astrologija otvara put prema duhovnom putu i rada na sebi i tako nas uvodi na nove dimenzije življenja.



Primjedbe